Sekterisme / Sekter / Sensetik

Sensetik

Denne alternative behandlingsmetode, er Speramus bekendt med kan være direkte usund. Sekteriske træk i form af bl.a. social kontrol. Sensetik har eget kursussted på Møn. 
 
Eksempler på forløb, der bestemt ikke har været gavnlige, men som i stedet har forværret den mentale tilstand hos klienten. 
 
Bizar pudeterapi
Eksempler på årelange terapiforløb, hvor det primære handlede om, at slå i en pude for derved at komme ned og mærke sine følelser og lade den indre vrede slippe ud. Dette gang efter gang efter gang med frustration til følge for klienten. 
 
På internettet er det sjovt nok kun de gode historier, man kan finde om sensetik. Det ændrer ikke ved, at Speramus har været i kontakt med folk, der har oplevet det helt modsatte. Nemlig at miste livsmodet, miste sig selv og alt det de var, før de trådte ind i denne terapi. Foruden selvfølgelig at miste sine penge.
 
Efter de er stoppet i terapien og nu ser tilbage, virker det helt absurd og de føler, de har været i en sekt. De er ikke det mindste i tvivl om, at det har spillet en afgørende rolle i at ødelægge dem psykisk og de føler terapien har ødelagt deres liv. Det var ikke det, de søgte, da de første gang henvendte sig. 
 
Vi har hørt eksempler på behandlere i Sensetik, der går imod, hvad forskere og lægevidenskaben mener ved at bilde klienter ind, at deres terapi, er den rigtige behandling for dem. År efter år bliver folk hjernevasket til at komme tilbage og lægge endnu flere penge for terapi, der intet godt har ført med sig. 
 
Selvom det ikke er en spirituel terapiform, er der stadigvæk en form for
ophøjethed i det, da man stræber efter, at få folk til at nå en tilstand af "væren,". En tilstand af bare at eksistere og være med sine følelser. Er du det, er alting godt.
 
De bilder folk ind, at alle andre lever deres liv helt forkert og er forvirrede omkring dem selv og deres liv, fordi de ikke er "nede og mærke deres følelser."
 
Der hersker også en idé om et højere selv i terapien og en slags opvågenhedstilstand.
 
Speramus skriver ovenstående i det håb, at ingen andre mennesker brænder sig på det og vi håber, at nogle af de mennesker, som er en del af det, vil overveje hvad det egentlig er, de står model til og betaler penge for. 
 
Udtalelse fra en person, der ønsker at være anonym

"Jeg er ikke vred, blev jeg ved med at sige til terapeuten.  "Jo, du er" sagde hun, "så skal du slå i en pude, så du kommer i kontakt med det", svarede hun.
 
Jeg ville gerne slippe fortiden og komme videre. Det nævnte jeg flere gange for terapeuten, men hun sagde at jeg ikke skulle videre og jeg skulle bare være med det der var og det var bare alle de andre, der aldrig stoppede op og mærkede efter og som lever forkerte liv. Jeg begyndte faktisk at blive angst for at komme videre og slippe tingene og på den måde blev jeg også ved at holde fast i det hele og torturere mig selv med det, men jeg var sikker på at det bare var en del af terapien og normalt og i sidste ende ville hjælpe mig. Det gjorde det bare aldrig. Det blev kun værre og værre. Jeg fik det dårligere og til sidst var jeg på selvmordets rand. Først der gik det op for mig, at der var noget galt. 
Speramus Marianne | Byskovsvej 3, Gedved - Danmark