Speramus — Information om sekter
Sekterisme / Sekter / Munach og Skolen.com (Djursland Lilleskole)

Munach og Skolen.com (Djursland Lilleskole)

Munach er en sekt, der trives i bedste velgående i Homå, Norddjurs Kommune på Djursland. Sekten ledes af Jørgen Høher Ovesen, som tidligere var gift med Anne Sophie Jørgensen, den nuværende leder i Tigerens Rede. 
 
Sekten kamuflerer sig på samme måde som Tigerens Rede under vendinger som undervisningssted for meditation. 
 
Privatskolen www.skolen.com er i dag lukket, men blev drevet af Jørgen Høhers hustru, Kristina Holt og alle undervisere var eliten af Munach. Kristina Holt udgav sig for at være psykolog og henviste til Jørgen for enetimer, hvis børnene havde "udfordringer".
 
Der var også en børnehave tilknyttet. Børnehaven.com.
 
Speramus modtog henvendelser om, at der foregik tydelige forsøg på at komme mellem børn og forældre. Samt tydelig opdigtede problemer hos børnene samtidig med at reelle problemer blev negligeret. Det blev oplyst, at Jørgen har undervist børnene i meditation samt, at sekten havde udnævnt Marie Skriver til klasselærer for indskolingen uden, at Marie Skriver havde nogen som helst uddannelse ud over 14 dages kursus i kommunikation.
 
Radio24syv
I oktober 2018 bragte radioen flere artikler og en radioudsendelse herom.
   
 
Interviews med personer bragt i 24syv Morgen. Nogle af personerne går igen, men ikke alle; det kan være svært at genkende stemmerne.
_ _ _

Kvinde, A (moder?): „Der stod i den (e-mailen), at personalet skulle meditere over vore datter. At de skulle meditere over, hun var en dårlig og forkert prinsesse. Hun var fire år på det her tidspunkt.”

Mand, B (fader?): „Og hun fortæller os, at alle lærerne, dem forlanger hun også skal arbejder med sig selv.”

Kvinde, A (moder?): „(…) men i vores børn blev diskuteret med Jørgen Høher. — Fuldstændig uden, vi havde givet tilladelse til det.”

Kvinde, C: „Og meldingen er jo hurtig og klar, at jeg skal have nogle sessioner ovre hos Jørgen.”

Kvinde, D (moder?): „Jørgen har mediteret på det, og det forholder sig sådan, at min datter kaster sorte skygger over deres datters liv”.

Kvinde, E (moder?): „Er du meget bekymret for hende?”, siger hun så til mig. Så siger jeg, „jamen jeg er da noget bekymret”. „Hvad synes du, Jørgen?”, siger Kristina, som er skolelederen der, til sin mand. Og han siger, „vi ku' jo godt prøve at ta' et par sessioner”.

Mand, A (fader?): „Lad os bare sige, at man stille og roligt bliver hjernevasket på skolen.com — både som elever og som og som forældre.
 
Børn af medlemmer står frem
Herunder ses udvalgte udtalelser fra Milly (tidligere Ayoe), som sammen med sin bror Jonathan, var en ufrivillig del af Munach fra 1988 til 2000. Nu står de endelig frem efter 30 års stilhed. Begge udtaler, at de har oplevet gentagne overgreb og krænkelser. 
 
Efter der blev sat fokus på Skolen.com kom den under opsyn og endte med at lukke. 
Artikler 
Læs mere om Munach i afsnittet om Tigerens Rede, samt i artiklerne herunder:
 
Artikel:
 

Artikel fra BT  Friskoleforældre føler sig hjernevasket af skoleleders ægtefælle.
 
Frank kendt som Bonderøven på Tv har børn på Skolen.com og har forsvaret skolen i en radioudsendelse. Speramus gør opmærksom på, at sekter ofte har et fint forbillede, som kan tegne sekten ud ad til. Eksempelvis Scientology, der har John Travolta og Tom Cruise og hans børn som medlemmer.
 
 
En person ved navn Anne skriver på Trustpilot:
 
 
 
 
 
 
NB.: Der er ophavsret/copyright på al materiale. Brug af materiale fra denne hjemmeside er tilladt ved kildehenvisning.
Speramus Marianne | Byskovsvej 3, Gedved - Danmark