Sekterisme / Sekter / Pinsekirken Byens Kirke i Silkeborg

Pinsekirken Byens Kirke i Silkeborg

 
Byens kirke har i maj 2016 lukket sig selv, da det kom frem, at kirkens præst angiveligt har begået flere sexovergreb. Speramus har fået en henvendelse fra et tidligere medlem, som mener, at kirken fortsat drives på et mere 'indirekte' niveau og at den anklagede præsts forældre har været vidende om, hvad der foregik, da TV - studiet, lå i deres kælder.
 
Det er DR2 bekendt som skriver: Mirakelprædikanten fra Albertlund
Efter beretningerne om misbrug og manipulation i en frikirke i Silkeborg, viser det sig nu at en del af menigheden har søgt videre til en ny frikirke ledet af den karismatiske pastor Jens Garnfeldt. Men både myndigheder og kirkesamfund er bekymrede. Journalist Kristian Sloth besøger pastor Jens Garnfeldt for at finde ud af hvad det er for en kirke han driver og spørge om det er det rette sted til at tage over.
 
Frikirken i Albertslund hedder KBC og er en bibelskole, hvor man tror på Jesus. Her donerer medlemmer penge til drift m.v, såkaldte "collects", hvor til tider temmelig store pengesummer gives til kirken. Indsamlinger er ofte set i religiøse fællesskaber eksempelvis ses det også i den danske frimurerorden. I Scientology afholdes kurser og for at "stige i graderne" skal man deltage i dyre kurser løbende og det kan nemt komme til at koste et medlem 1 million danske kroner at opnå tilstanden "clear", som er et begreb Scientology opererer med, og som er den tilstand man som medlem i dette trossamfund stræber efter. Når trossamfund forsøger at presse penge ud af folk, mens lederne går rundt i silkejakkesæt og kører i dyre biler, bør alarmklokkerne ringe ligesom de bør ringe, hvis man ikke har lov til at stille kritiske spørgsmål. 
 
Link til TV2 Østjylland:
 
 
 
 
 
 
 
 
Speramus Marianne | Byskovsvej 3, Gedved - Danmark