Sekterisme / Sekter / Mormonerne - Jesu kristi kirke af sidste dages hellige

Mormonerne - Jesu kristi kirke af sidste dages hellige

 
 
Der er en del mormoner i Danmark. Hos mormoner er flerkoneri tilladt, mens det i Danmark er forbudt. Mormonerne skriver selv, at de ikke praktiserer flerkoneri, selvom flere dokumentarprogrammer viser det modsatte. Bl.a. har Netflix en dokumentarserie herom " Three wives one husband"
 
Hos mormonerne må man kun dyrke sex, hvis det er med henblik på at få børn. Al anden form for seksuel nydelse er forbudt. Ligesom det også er forbudt at være homoseksuel. For at holde onde ånder væk og afholde en for at få seksuel lyst, går man som mormon i et særligt sæt undertøj, som ser sådan her ud:
 
 
 Mænd går ligesom mændene i Scientology gerne klædt i pæne bukser, skjorte og slips. Mormoner drikke ikke kaffe og andre stimuli.
 
De har flere private kirker i Danmark, hvor der bl.a. er gudstjeneste hver søndag. Man kan kende menighederne på det meget spidste kirketårn, der er på deres bygninger.
 
Her ses kirken i Horsens:
 
Rachel Röst har skrevet en bog "Grundvold" om sin opvækst som mormon. 
 
Vil du vide mere om det at vokse op som mormon,  kan du lytte til en fortælling fra Rachels barndom/opvækst som mormon i Danmark her:
 
Andre artikler om mormonkirken: 
 
https://www.religion.dk/kirkeretninger/2014-10-21/den-mormonske-kirke-i-danmark
 
Mormonsekt stormet i Texas - Information
 
 https://www.religion.dk/interview/eks-mormon-jeg-f%C3%B8ler-mig-lettet-og-fri

-------------
The Kurtland Cult 
 
Jeffrey Don Lundgren var en amerikansk selvudnævnt profet, tidligere leder i mormonkirken. Han blev smidt ud af mormonkirken og hengav sig efterfølgende fuldt og holdent til sin egen sekt. Han blev siden en dømt massemorder af fem personer. Han blev gift med Alice Keeler, som han mødte i mormonkirken. Hun blev dømt for sammensværgelse til at begå massemord. Dette blev kendt som "The Kirtland Cult" og "The Lundgren Cult". Det nævnes her, da hans tanker og måden at drive sin sekt på, udsprang af hans tid i mormonkirken og selvom han havde startet sin egen sekt, var han i lang tid stadig en del af mormonkirken. En dag ser Lundgren angiveligt en regnbue og fortæller sine tilhængere, at "det syvende segl var blevet brudt", som er et tegn på dommedag (hvis du er mormon og tror på den slags). Han trænede sine tilhængere i at bruge skydevåben, så de var klar til det endelige opgør, hvor de ville blive bragt til Zion, hvor Zion i mormonkirken er et helligt sted, hvor folk samles. Familien, der blev dræbt, blev dræbt, fordi det var nødvendigt som et blodoffer til Gud. Ellers kunne de andre ikke komme til Zion. Familien blev henrettet af Lundgren ved hjælp fra hans tilhængere. En meget markaber begivenhed.  Lundgren blev dømt til døden og henrettet ved injektion. 
 
Her ses et klip fra Kirtland, hvor ligene blev fundet: 
 
 
En af betjentene, der fandt den lille pige, har udtalt, at han selv efter 17 år ikke kan få billedet af hende ud af sit hoved. Familien til de efterladte ønsker, at der bliver fortalt om episoden for at advare andre om sekter, således familien ikke døde forgæves. At folk skal forstå, hvor farlige sekter er. Fordi folk tror, at det ikke kan ske for dem, men faktum er, at det kan ske for hvem som helst. Det er da også den opfattelse Speramus har begrundet i den erfaring, vi har fra de henvendelser, som vi løbende får. Dette er også årsagen til, at Speramus har valgt at bringe en del af historien her, selvom mordene ikke er begået direkte i "mormon regi". Den person, der hentede familien ind i laden, hvor de blev skudt, har selv udtat, at han var så hjernevasket, at han aldrig satte spørgsmål ved sine handlinger på dagen for drabene. En fængselsvagt spurgte ham engang, hvordan det egentlig føltes at være hjernevasket, hvortil han svarede: " Det er meget mere fængslende end et fængsel".
Kilde: Podcast på Podimo 2022, "Utrolige sekter"_ "The Kirtland Cult".  
  
 
Speramus Marianne | Byskovsvej 3, Gedved - Danmark