Sekterisme / Sekter / Hare Krishna

Hare Krishna

Også kaldet ISKCON (The International Society for Krishna Consciousness) er en religiøs bevægelse, hvor folk lever meget isoleret, vegatarisk under strenge regler og uden sex med mindre man er ægtefolk og ønsker et barn. Ellers er sex ikke tilladt. Andre regler er, at man ikke må indtage rusmidler. Kaffe og te betragtes af Hare Krishnaer som rusmidler foruden tobak og alkohol.
 
Bevægelsen blev grundlagt i 1966 af A.C. Bhaktivedanta Swami.
 
Krishna er den ultimative guddom. Krishna kan vise sig på mange måder både som dyr og mennesker. Bhakti-yoga fylder en del og de fleste har vel hørt matraet, når medlemmer af sekten kommer dansende messende ned i gennem gaderne:
 
Hare Krishna Hare Krishna; Krishna Krishna, Hare Hare; Hare Rama, Hare Rama; Rama Rama, Hare Hare
 
Tankekontrol eksisterer i bedste velgående i denne sekt, hvor matraet ovenfor skal gentages mindst 1728 gange dagligt. Det skulle ifølge tilhængere af Hare Krishna have en rensende effekt på bevidstheden. I virkeligheden er det hjernevask.
 
Der skal følges særlige morgen- og aftenritualer.
 
Sekten har egen tv kanel mv., hvorved man kan sikre sig, at medlemmer ikke får informationer og indtryk udefra. 
 
Det siger næsten sig selv, at det er farligt at deponere sit selvværd og sin selvrespekt hos en religion som Hare Krishna, hvor man kun lever med opmærksomhed fra dette magtcentrum. Hvorfor er det farligt? Fordi man mister sin egen selvopfattelse og kritiske sans i et fællesskab som Hare Krishna. I Hare Krishna mener man, som i andre sekter, at alle andre lever forkerte liv. Derfor bliver der også advaret i mod at have bekendtskaber udenfor. 
 
Det er tilgengæld ikke en religion, der er ude efter dine penge som eksempelvis Scientology. Bor man i et Hare Krishna tempel, betales der husleje. Intet andet. 
 
 
 
Artikel i Information:
 
Speramus Marianne | Byskovsvej 3, Gedved - Danmark