Speramus — Netværk for ofre for en sekt og deres pårørende
Sekterisme / Sekter / Udvalgte tidligere sekter

Udvalgte tidligere sekter

Nogle sekter er igennem tiderne blevet opløst, da de er blevet afsløret. Andre er lukket, da sektens medlemmer har begået selvmord. Sekter der nævnes her, forventes at være ophørt med at eksistere, men det vides ikke med sikkerhed. Herudover er nævnt et par behandlingssteder, der må betragtes som farlige.
 

Bofællesskabet Hørhaven

"En sektleder i Randers, Uffe Hove, slog for et par år siden et medlem til døde under et sadistisk ritual og udnyttede seksuelt en 15-årig datter af et af medlemmerne"

Bofællesskabet Hørhaven - Randers

Emenkaya - Dialogcenteret
 
 

Den sande russisk-ortodokse kirke

Stifteren er den skizofrene 43-årige Pjotr Kusnetsov. Medlemmer af sekten har igennem flere år troet på dommedag i foråret og har forskanset sig i en jordhule.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/dommedagssekt-skyder-mod-politi
 

Heavens Gate 

I påsken 1997 begik 39 medlemmer af den religiøse kult Heavens Gate masseselvmord i Californien, fordi de troede, at en ufo stod klar til at føre deres sjæle videre til det næste niveau. Planeten med de rumvæsner, der havde sat dem her på jorden.
 

I sekten skulle man være fyldt 18 år for at kunne være med. Derfor forlod flere par deres små børn for at kunne følge sekten. Flere af medlemmerne var tidligere Scientologer. Man troede på, at det var rumvæsner, der oprindelig satte mennesket på jorden og disse rumvæsner ville senere vende tilbage for at samle nogle få udvalgte op. Rumvæsnerne brugte planeten jorden til at dyrke og modne sjæle. Medlemmerne fik åndelige navne. Sektens ledere var et ægtepar. Hvor manden Marshall Applewhite, som var homoseksuel og havde opsøgt psykiatrisk hjælp for at "blive helbredt", fandt sammen med en sygeplejerske Bonnie Nettles. Sammen dannede de sekten Heavens Gate. Sektens mandelige leder skulle angiveligt have kommunikeret med rumvæsnerne igennem serien Star Trek. Via hemmelige koder kunne sektens medlemmer kommunikere med lederen via teleparti og de hemmelige koder, som han havde givet dem. Medlemmerne af Heavens Gate troede på, at jorden var fyldt med onde rumvæsner. De troede også, at disse onde rumvæsner var et tegn på jordens undergang, hvorfor de måtte rejse til en anden planet.

Opstigningen til ufoen ville være i deres fysiske legeme. Sekten voksede og valgte at leve mere og mere isoleret. I juni 76 var medlemmerne blevet lovet, at de ville få besøg af en ufo. Men den kom ikke. Den var blevet aflyst, fik de at vide. Sektens medlemmer var klar over, at de frit kunne forlade Heavens Gate, hvis de ville, men så ville de jo skulle leve blandt onde rumvæsner, og derfor blev de. Sex var forbudt. I det hele taget var der en meget streng livsførelse. Kroppen blev anset som et transportmiddel, som fragtede sjælen rundt på jorden, hvor de kunne udføre de forberedende øvelser inden de skulle op på den bibelske himmel, planeten, hvor højt udviklede væsner befandt sig. Denne forklaring kom efter Nettles døde af kræft i 1985. Jesus var reinkaneret i Applewhites krop og han var derfor alles nøgle til "næste niveau". Tidligere hed det sig, at den fysiske krop ville stige op. Nu ville det kun være sjælen. På et tidspunkt var der flere hundrede medlemmer, men mange kom og gik igen. Kometen Hale-bopp ville ankomme i 1997, vidste Applewhite og anså dette for den helt store chance for at komme op til den bibelske himmel, fordi med kometen ville være et rumskib med Nettles for at hente dem. De vidste godt, at de skulle begå selvmord for at komme derop og de troede alle på, at hvis de blev, ville de netop begå selvmord. Fordi det at de begik selvmord nu, var jo ikke et egentligt selvmord, da de jo alle ville leve videre et andetsted. Ved at begå selvmord ville de jo blot forlade deres transportmiddel og stige op.

Da dagen for kometens komme nærmede sig, udgav sekten en annonce i en avis, hvor de advarede folk mod at blive. Det udløste at flere tidligere medlemmer igen kom ind i sekten. Al menneskeligt måtte opgives. Selvmord var en nødvendig og glædelig begivenhed. Da rumvæsner ikke har reproduktive kønsorganer, anså Applewhite det for det bedste, hvis de også kastrerede sig - altså fik fjernet testiklerne, som man ellers ikke gør på mennesker. 7 af sektens mandelige medlemmer var så hjernevaskede og blinde i deres tro, at de gik med til at få foretaget indgrebet. Nu nærmede tiden sig for det næste niveau sig.

22 marts 1997 iklædte de 39 medlemmer, som sekten udgjorde på daværende tidspunkt sig i det samme tøj og ens Nike sko. Masseselvmordet skete i et lejet palæ i Califonien over 3 dage, hvor de forgiftede sig og tog poser over hovedet for at lide kvælningsdøden. Man hjalp hinanden. Så når en var død, lagde man et lilla klæde over, hvorefter det var den næstes tur. Ved siden af liget, lagde man identifikationen på personen. Applewhite havde to hjælpere, har man antaget, da der blev fundet to ved siden af ham uden det lilla klæde over sig. Der døde 21 kvinder og 18 mænd. De var i alderen 26 til 72 år.

Man ved dette fra en mand, som ikke deltog i masseselvmordet, fordi han ikke havde følt sig klar.
Kilde: "Utrolige Sekter"_Heavens Gate". Podcast på Podimo 2022.
 

Jim Jones - Peoples Temple

Artikel og video fra TV2 om sekten:
Folkets tempel
 

Kultleder Goel Ratzon

Den israelske polygamist og kultleder Goel Ratzon er afsløret.

Kultleder dømt for voldtægt og overgreb på 21 koner - BT
Artikel i Politiken:
Speramus Marianne | Byskovsvej 3, Gedved - Danmark